LCD Vivo V7 Plus Retak dan tidak boleh Touch.

By Syida Mazlan In Blog, Repair Smartphone Senawang No comments

LCD Vivo V7 Plus Retak dan tidak boleh Touch.

Seorang pelanggan dari Paroi datang ke outlet kami dan meminta kami memeriksa keadaan  LCD Vivo V7 Plus miliknya. Setelah technician kami memeriksa keadaan Vivo V7 Plus  itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan.Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi. Pelanggan cerita pada kami yang handphone Vivo miliknya selalu terjatuh dari katil dan selalu terhimpit di dalam poket seluar.

Solusi kepada masalah Vivo V7 Plus ini adalah dengan menukar komponen LCD. Ini kerana sensor touch screen yang memberi respon kepada sentuhan terdapat pada satu set komponen LCD.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

 

Dalam lebih kurang 2 jam, Vivo V7 Plus yang sebelum ini tidak boleh digunakan gara2 tidak boleh touch,kini sudah berfungsi seperti biasa.

Tuan Vivo V7 Plus ini gembira melihat Vivo miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan Vivo miliknya disaat dia hendak pulang ke kampung halaman.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke :

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Waze : Gila Gadgets Senawang
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook   : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories